13. Ulusal Yara Kongresi 13-16 Aralık 2018 tarihlerinde Antalya, Gloria Kongre Merkezinde yapılacaktır.

EWMA Journal'in 2018 yılı 1. sayısını aşağıdaki internet adresinden indirebilirsiniz:

12. YARA BAKIMI KONGRESİ YAPILDI.

Kongre üç kurs ile açıldı. Prof. Dr. Önder Kılıçoğlu'nun sunduğu "Yükten Kaldırma", Prof. Dr. Selçuk Baktıroğlu, Doç. Dr. Fatih Yanar ve Uzm. Dr. Sercan Yüksel'in sundukları "Kompresyon Bandajı Uygulama" ve Prof. Dr. Şamil Aktaş ve Doç. Dr. Emre Özker'in sundukları "Seçilmiş Yaralarda Yara Örtüsü Uygulama Pratiği" kursları.

Kongre, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Dernek Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Deveci ve Kongre Başkanı Prof. Dr. İlhan Satman'ın konuşmalarıyla açıldı. Başkanlar konuşmalarında Kurullarda görev alanlara ve sponsor firmalara teşekkür ettiler.

SPONSOR FİRMALAR:

ACELITY

BBRAUN

COLOPLAST

CONFORT

COSMOPLUS

DİFASAN

GEN İLAÇ

GENADYNE

HARTMANN

HAS BIOTECH

İSTANBUL MEDİKAL

LOHMANN&RAUSCHER

MÖLNLYCKE

NOVA PHARMA

OWLS CRANIAL TEDAVİ MERKEZİ

SMITH&NEPHEW

Açılışın ardından duayen hocalarımızdan zevkle dinlenen iki konferans yer aldı. Prof. Dr. Erdal Anadol'un oturum başkanlığında, Prof. Dr. Semih Baskan'dan "Kaçırılan bir Nobel Ödülü Hikayesi" ve Prof. Dr. Ali Barutçu'dan "Yara Tedavisinde Yeni Ufuklar: Reperatif Tıp"

15 Aralık 2017, Kongrenin ikinci günü sabah bölümünde iki oturum yer aldı: Diyabetik ayak 1 ve Dermatolojik Hastalıklarda Yara:

Öğle yemeğinin ardından Bası Yaraları iki oturumda ele alındı.

Bası yaraları oturumundan sonra serbest tartışma oturumuna geçildi. Hazırlanmakta olan Yara Yönetmeliği Taslağı, Dernek Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Deveci'nin koordinatörlüğünde tüm katılımcılar tarafından tartışıldı. Gün, iki ayrı salonda sunulan serbest bildiri oturumlarıyla kapandı.

Kongrenin 3. günü (15 Aralık) genç yaşında kaybettiğimiz Dr. Bülent Kavaklı adına düzenlenen Diyabetik Ayak 2 oturumu ile açıldı. Oturum öncesi Prof. Dr. Ramazan Kahveci, Bülent Kavaklı hocamız anısına bir konuşma yaptı. Bu oturumu Diyabetik Ayak 3 oturumu izledi.

Öğle yemeğinden hemen önce Gen-İlaç sponsorluğunda "Yara İyileşmesinde Topikal Epidermal Büyüme Faktörü" konulu bir uydu sempozyum düzenlendi. Prof. Dr. Hakan Uncu'nun oturum başkanı olduğu bu sempozyum Prof. Dr. Şamil Aktaş ve Prof. Dr. Bülent Ertuğrul tarafından gerçekleştirildi.

Öğle yemeğinin ardından Vasküler Ülserler oturumu ve Ecz. Hasan Çelebi adına Yara Tanı ve Tedavisinde Teknoloji oturumları düzenlendi. Prof. Dr. Ramazan Kahveci aynı zamanda sınıf arkadaşı da olan çok sevgili Eczacı Hasan Çelebi anısına bir konuşma yaptı. Gün, iki ayrı salonda sunulan bildiri oturumları ile kapandı.

Kongrenin son günü (17 Aralık) "Debridman, Debridman, Debridman !" oturumu ile başladı, ardından "Kronik Yarada Gözden Kaçanlar" oturumu yer aldı.

Kongre, Dernek Başkanı Prof. Dr. Mustafa Deveci ve Kongre Başkanı Prof. Dr. İlhan Satman'ın konuşmalarının ardından gelenekselleşen toplu fotograf çekimi ile kapandı.